Schaakvriend(inn)en

Schaakvrienden heb je overal, in heel Nederland, zelfs over de hele wereld. Iedereen die schaakt is immers je vriend(in). Sommige kun je verstaan, sommigen niet. Maar toch spreken we allemaal dezelfde taal: de schaaktaal. Om te kunnen spelen hoef je immers niets te zeggen. Pas geleden een schaakvriend ontmoet uit "Het Hoge Noorden" van Nederland, we hebben (nog) niet geschaakt, maar hij heeft wel een eigen schaakclub en geeft zijn eigen tijdschrift uit. Vanaf vandaag staat zijn digitale tijdschrift ook bij ons op de website en kunnen we het dus hier ook lezen. Hééééél misschien lezen we ooit nog weleens iets over het schaken in Rotterdam, want Leo, Taco, Sophie én meester Huub hebben aan ons gevraagd of wij ook schaakverhalen hebben.

Dus heb jij een leuk schaakverhaal, een schaakpuzzel of een vraag voor bijvoorbeeld Leo of Sophie, stuur maar op naar 'De koddige koning' en dan zorgen wij dat het op de goede plaats terecht komt!

Het tijdschrift komt 4x per jaar uit (alleen in 2021 waren er 6 edities) in maart, juni, september en december. Wij gaan proberen om alle tijdschriften, na verschijning, op onze website te zetten, met telkens het nieuwste tijdschrift bovenaan. Dus kom maar regelmatig kijken op deze pagina of er al een nieuw nummer is verschenen.

Heel veel leesplezier!