Wat is een SSV?

SSV staat als afkorting voor School Sport Vereniging.

Nog niet zo heel lang geleden was het heel normaal dat kinderen op jonge leeftijd gingen sporten en dan lid werden van een sportvereniging. Tijden veranderen en tegenwoordig is dat veel minder vanzelfsprekend en je ziet dan ook dat de ledenaantallen van heel veel verenigingen teruglopen. Dat is natuurlijk jammer voor die verenigingen, maar het is ook zorgelijk dat veel kinderen niet meer kiezen voor een sport en daardoor minder hun creatieve mogelijkheden benutten. De gemeente Rotterdam vond dit ook een zorgelijke ontwikkeling en voert hierop nu een actief beleid (via Rotterdam Sport Support), door de SSV te stimuleren en daardoor verschillende sporten bij de basischooljeugd onder de aandacht te brengen. Bijkomend voordeel is dat de sporten worden gegeven bij (of dichtbij) de school die voor de kinderen heel vertrouwd is.

Een SSV bestaat uit "een groepje" basisscholen, die gezamenlijk een x-aantal sporten aanbieden. Door deze sporten (meestal) over de verschillende schoollocaties te verdelen, verdeel je ook inspanningen die scholen voor een bepaalde activiteit moeten doen, maar stimuleer je ook de onderlinge samenwerking tussen de verschillende (soorten!) scholen.

(Jeugd)schaakvereniging 'De koddige koning' is betrokken bij 3 verschillende SSV's en de kinderen die les krijgen bij elk van deze SSV zijn dan ook direct lid van schaakvereniging 'De koddige koning'. Hieronder staan de verschillende SSV's (alfabetische volgorde) én op welke school er les wordt gegeven:

SSV Het nieuwe westen - Vierambachtscool (locatie Nozemanstraat), maandagmiddag van 15.30 - 16.30 uur (bij meester Ruud)

SSV Oud Charlois - De Triangel (De Quackstraat), dinsdagmiddag van 15.45 - 16.45 uur (bij meester Ruud)

SSV Spangen - Mariaschool (Taanderplein), woensdagmiddag van 14.45 - 15.45 uur (bij meester Ruud)

Kinderen die lid zijn en op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag schaakles krijgen via één van deze SSV's kunnen uiteraard ook op woensdag- of donderdag- of vrijdagavond langskomen. Wilt u meer informatie, vraag daar dan gerust naar bij de contactpersoon van de school, de trainer of bij onze vereniging.

Meer informatie over de SSV zoals die gegeven wordt door Rotterdam Sportsupport, klik dan op de onderstaande link "15 jaar SSV (2021)" en bekijk ook de video via Youtube: