Rating

Rating is een getal dat alle schakers krijgen wanneer zij tegen andere spelers spelen in competitieverband of tijdens toernooien. Er zijn verschillende ratings in omloop. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen jeugdrating (tm 18 jaar) en spelers boven de 18 jaar. Ook is er een nationale rating (KNSB) en een internationale (FIDE) rating.

Jeugdrating gaat eigenlijk 'geruisloos' over naar de nationale (volwassenen)rating boven de 18 jaar. Voor een internationale rating moet je hebben meegedaan aan internationale wedstrijden, of een toernooi in het buitenland (mits zij die uitslagen doorgeven aan de FIDE). Bij een toernooi hoort altijd te staan of men de uitslagen verwerkt voor een (internationale) ratinglijst, wordt het niet genoemd dan kunt u dit altijd navragen bij de organisatie. Bij de Grand Prix- en kwalificatie-toernooien gebeurt dit altijd automatisch.

Een FIDE-rating kan ook (soms sterk) afwijken van de nationale rating.

Via de link hieronder komt u op de lijst van actieve leden van 'De koddige koning'. Met actief bedoel ik, kinderen die aan toernooien hebben meegedaan. Wanneer je nog niet aan een toernooi hebt meegedaan, dan sta je ook (nog) niet in deze lijst. Dus als je ook in deze lijst je naam wilt zien: doe mee aan een toernooi en een paar weken later zie je je naam ook op deze lijst staan.

N.B.: de lijst opent automatisch een nieuwe pagina. Deze lijst wordt automatisch door de KNSB gemaakt, daar hebben wij als vereniging dus geen enkele invloed op.