Hoe begon s.v. De koddige koning

In 2005 heb ik een jeugdafdeling opzet bij de (relatief) kleine schaakvereniging in Rotterdam-Kralingen waar ik destijds speelde. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan. In seizoen 2016/2017 hadden we ruim 50 jeugdleden, waarbij ik 'slechts' geholpen werd door een enkele clubgenoot en een enkele ouder. Na nogal wat privë tegenslag heb ik besloten om einde seizoen 2016/2017 met de schaaklessen voor de jeugd te stoppen. Helaas bleek niemand bereid om (een gedeelte van) mijn taken over te nemen en werd de jeugdafdeling opgeheven. Dat kon ik echter niet over mijn hart verkrijgen en gedurende de zomerperiode van 2017, een "eigen" jeugdclub opgericht: s.v. De koddige koning.

Geholpen, ondersteund door dezelfde clubgenoot en dezelfde vader zijn we aan een leuk en nieuw avontuur begonnen in een ander gedeelte van de stad. Gelukkig zijn veel jeugdleden overgekomen, maar er vielen er natuurlijk ook veel af.

Inmiddels ben ik lid bij een andere schaakvereniging in Rotterdam. Mijn persoonlijke 'wel en wee' aldaar kunt u (gedeeltelijk) op een andere pagina vinden op deze website. Gebruik daarvoor deze link:

 

Iets over de naam 'De koddige koning'

Natuurlijk een opvallende naam in schaakland. Het idee is ontstaan als liefhebber van stripboeken, waaronder natuurlijk ook Suske & Wiske. Nagenoeg al hun boektitels hebben een vorm van alliteratie en met die gedachte leek mij deze naam uitstekend geschikt voor de naam van een jeugdschaakvereniging. Aanvankelijk had ik ook het idee om het logo van de club, te laten lijken op de voorkant van een stripboek van deze striphelden, maar dat werd mij ontraden door de tekenaar van het logo. Uiteraard luister ik naar verstandige adviezen van mensen in hun vak! We krijgen van kinderen weleens de vraag wat koddig betekent, zo doen we ook nog een beetje aan hun kennis van de Nederlandse taal.