Leeftijdscategorieën

De KNSB (= Koninklijke Nederlandse Schaakbond) is de overkoepelende bond voor het hele land. Wij spelen als schaakvereniging 'De koddige koning' in een onderbond, dat is de RSB: Rotterdamse Schaakbond. Dit is hun website:

In het menu staat een aparte link voor de "Jeugdkalender" ( via hier: https://r-s-b.nl/events/categories/jeugd-toernooikalender/), daar staat o.a. een lijst met alle toernooien die er voor de jeugd worden georganiseerd. Zo kunt u dus uw eigen agenda plannen en rekening houden met toernooien waaraan uw dochter en/of zoon graag mee wil doen. In de aankondiging staat aangegeven voor welke leeftijdscategorie het toernooi wordt georganiseerd.

In "Schaakland" is de jeugd opgedeeld in leeftijdscategorieën die worden aangeduid met letters: A, B, C, etc. Hierbij is het geboortejaar leidend, dus niet de daadwerkelijke datum is écht belangrijk, wel het jaar. Dus ben je op of na 01 januari jarig, dan valt iedereen van dat jaar in dezelfde categorie. Hieronder kun je dus zelf uitrekenen in welke categorie uw dochter of zoon valt:

A t/m 20 jaar

B t/m 16 jaar

C t/m 14 jaar

D t/m 12 jaar

E t/m 10 jaar

t/m 9 jaar

G t/m 8 jaar

H t/m 7 jaar

Heeft u hier vragen over, dan kunt u natuurlijk altijd terecht bij de trainer.